utama blog pakej blog buat duit dengan blog cara buat blog hubungi kami blog

  Bagaimana anda boleh memasang Blog dot com anda sendiri hanya dengan 3 klik sahaja?

"Kini anda juga mampu membina BLOG dot Com sendiri tanpa menghabiskan beribu ringgit !! Apa rahsianya ?

Ketahui langkah mudah membina BLOG dengan WORDPRESS Langkah-demi-Langkah. Anda akan dapatkan jawapannya di sini !



Dari meja: Mohd Zulfadli & Azahari

 

zul kit blogger 1 azahari buat blog

PERCUMA:

Dapatkan Tips dan Teknik buat blog sendiri terus ke email anda!

"Dapatkan juga ebook bernilai $15.00 Percuma setelah mendaftar"

Klik di sini sekarang!




Assalamu'alaikum / Salam Sejahtera,


Blog kini sedang hangat dipasaran. Tahukah anda blog semakin diminati dan popular sehinggakan ada blogger yang disaman?? Blog juga mendapat liputan meluas di media massa dan dikatakan mempunyai pengaruh besar terhadap keputusan pilihanraya ke 12 di Malaysia.


Ramai pula yang telah berjaya menjana pendapatan dengan hanya mempunyai blog. Ada yang mencecah ribuan ringgit sebulan dengan hanya meletakkan link affliate, iklan dan google adsense di blog mereka.  Paparan di akhbar tempatan berikut adalah bukti blog semakin diminati dan dikatakan setanding dengan media elektronik yang lain.



buat duit blog              cara buat blog


Adakah anda hanya berdiam diri sahaja?

Mengapa anda perlu memiliki Blog ?

Tidak kisah siapa diri anda, walaupun seorang tukang masak, penulis buku, peguam, ustaz, guru, pemandu teksi, ahli perniagaan, CEO, usahawan Internet, pelajar, pesara, doktor, petani atau sesiapa sahaja, blog merupakan satu medium penyampaian maklumat yang amat berkesan.

Ia dapat menambah kenalan, berkomunikasi dengan sesiapa sahaja dan yang pasti, ia adalah satu teknologi di Internet yang begitu ampuh sekali untuk digunakan bagi pelbagai tujuan dan matlamat. Maka, anda perlu memiliki sebuah blog sendiri.

Dengan hanya menulis, segenap lapisan masyarakat seluruh dunia akan membaca dan tahu apa yang anda tulis tersebut atau mengenali diri anda! Jika anda seorang usahawan, sudah pasti produk atau servis anda akan diketahui akan kewujudannya olh ramai orang!

Ramai yang telah berjaya membina nama dan menghasilkan pendapatan dengan hanya menggunakan blog. Jika anda perhatikan, begitu ramai usahawan Internet memiliki blog mereka sendiri bagi berkongsi apakah yang mereka lakukan dan menyatakan apakah produk keluaran mereka yang terkini. Jika anda seorang usahawan Internet, tidak memiliki blog adalah satu kerugian terbesar bagi anda dan perniagaan anda!

Blog adalah satu 'tools' (teknologi) yang amat berkuasa di dalam menjana pendapatan atau mendapatkan trafik (pelawat, bakal pembeli) ke laman web perniagaan Internet mereka. Anda juga boleh melakukan seperti mereka jika anda tahu caranya..

Sebelum saya menerangkan secara lanjut teknik cara buat blog mudah, saya ingin bertanya kepada anda...

Adakah anda menghadapi masalah-masalah berikut untuk membuat blog dotCom ?


 Masalah #1: Tidak tahu cara membuat blog
  • Tidak tahu di mana anda perlu mulakan

  • Tidak mempunyai asas teknikal untuk membuat blog dot com sendiri

  • Tidak tahu cara membuat blog yang mesra search engine

  • Tidak tahu di mana hendak mendapatkan hosting dan domain

  • Tidak tahu jenis blog apakah yang sesuai dan mudah untuk digunakan

 Masalah #2: Tiada khidmat sokongan
  • Tiada mentor yang dapat membimbing anda sehingga berjaya

  • Tidak tahu bagaimana untuk mendapat sokongan secara one-to-one

  • Tidak mendapat sokongan bila anda memerlukannya

 Masalah #3: Masalah mendapatkan trafik ke blog anda
  • Tidak tahu bagaimana hendak membina blog mesra enjin carian

  • Tidak tahu bagaimana 'ping' boleh mendapatkan trafik percuma ke blog anda

  • Tidak tahu Tip dan trik SEO di dalam usaha mendapat 'ranking' yang terbaik di enjin carian

  • Tidak tahu teknik mendapat trafik dengan "percuma"



Membina blog sendiri dengan melakukan "try n error" amat merugikan banyak masa dan tenaga. Malah blog anda mungkin tidak menjadi seperti yang diharapkan. Mengapa perlu membuang masa yang banyak sedangkan anda boleh melakukan perkara lain yang lebih menguntungkan anda? Kini anda tidak perlu lagi pening kepala untuk memiliki blog sendiri kerana kami ada jawapannya.

Ketahui Langkah Mudah Membuat BLOG dengan WORDPRESS.

Apa itu Wordpress ?

Wordpress merupakan platform blog yang popular dan boleh digunakan oleh sesiapa juga. Dengan menggunakan Wordpress, blog anda akan kelihatan kemas, profesional dan mudah dikendalikan.

3 Sebab utama mengapa anda perlu menggunakan Wordpress sebagai blog :-



 #1: Mudah untuk digunakan
  • Mudah untuk digunakan dan menu mesra pengguna

  • Mudah memasang tema / theme hanya dengan satu klik

  • Mudah mendapat rujukan dan bantuan kerana ramai telah menggunakannya

  • Mudah mendapatkan tools / plugin yang sesuai

  • Mudah mendapat liputan dari enjin pencari / search engine

 #2: Mudah mendapat trafik/pengunjung percuma
  • Hanya beberapa langkah mudah, blog anda mendapat trafik yang memuaskan

  • Ping secara automatik menaikkan ranking anda pada enjin pencari / search engine

  • Blog anda sentiasa mendapat perhatian search engine seperti google, yahoo dan sebagainya.

 #3: Fungsi Blog Wordpress yang menarik
  • Fungsi schedule ataupun automatik post

  • Ruang komen untuk berinteraksi dengan pengunjung blog anda

  • Hanya satu klik menukar tema, menambah link, mengaktifkan plugin, menambah kategori

  • Pelbagai fungsi sentiasa dikemaskini dengan versi terbaru

  • Boleh dijadikan laman jualan, laman web statik, blog perniagaan mahupun blog peribadi

  • Mudah menjana pendapatan dengan memasang link affliate, google adsense dan banyak lagi



Ingin mendapatkannya sekarang juga?

Klik di sini untuk membuat pesanan



Teruskan bacaan anda !!

Tahukah Anda ?

Ramai usahawan internet menggunakan blog dengan Wordpress untuk blog mereka dan di antaranya adalah Jutawan Internet Malaysia   , Zul Smartusaha, Saudara Alang dan banyak lagi usahawan internet di Malaysia mahupun di dunia.

Kini anda juga mampu membina blog sendiri dengan cara termudah !!

Memperkenalkan ...


cara buat blog mudah
E-book PERTAMA di dalam Bahasa Melayu bagi kategori Blog !

Apakah yang anda dapat di dalam Pakej Kit Blogger 1?

Dengan mendapatkan Pakej Kit Blogger 1, anda akan mendapat 7 komponen seperti berikut :-

 cara buat blog    E-book Panduan Asas Wordpress

panduan blog wordpress
Ebook ini menerangkan langkah-demi-langkah dengan screenshot bagi memudahkan anda mengikutinya. Antara lain-lain topik yang diterangkan adalah :-
  • Teknik memasang blog wordpress dengan menggunakan dua kaedah 

  • Teknik memasang blog dengan hanya 15 langkah demi langkah 

  • Teknik mengkonfigurasi blog dan asas penggunaan dengan hanya 22 langkah mudah 

  • Teknik mendapat 'ranking' yang terbaik di enjin carian 

  • Teknik memasang google adsense code pada blog anda 

  • Teknik memasang theme dengan 1 klik sahaja Teknik memasang link affliate


blog mudah sendiri    Pelan tindakan blog

cara buat blog sendiri
  • Langkah yang perlu dimulakan dahulu dan kemudian
  • Checklist pelan tindakan
AWAS !  Tanpa pelan ini, Ebook panduan wordpress tidak akan lengkap kerana pelan tindakan ini adalah kunci utama pakej ini. Kebanyakan blogger baru bermula tanpa perancangan yang tersusun, tetapi dengan pelan tindakan ini, anda akan diberikan langkah demi langkah yang sepatutnya dilakukan jika ingin berjaya.

cara buat blog    Panduan Ekspres Bina Blog

cara mudah buat blog

Dengan Panduan ringkas dan padat ini, anda dapat membina blog kurang dari 10 minit sahaja.

Pemasangan dilakukan secara separa automatik. Terdapat 7 langkah mudah dan praktikal untuk membina blog dalam masa

yang singkat.

zulfadli kit blogger    E-book "Panduan dan Asas Blog"

   
Antara kandungan ebook ini adalah :-
  • Apa itu blog?

  • Istilah-istilah yang perlu diketahui mengenai blog

  • Mengapa perlu pilih blog dan bukan laman web statik?

  • Perisian atau sistem blog mana yang paling bagus   

  • Teknologi atau perisian yang berkaitan dengan blog   

  • Bagaimana mempromosikan blog untuk mendapatkan pelawat   

  • Blog sebagai teknik pemasaran atau medium promosi yang berkesan

  • Eksklusif : Cara untuk disenaraikan oleh Google dalam masa yang singkat.

teknik blog cara buat blog    Khidmat sokongan secara eksklusif

cara buat blog mudah 

    * Bantuan terus one-to-one secara email,sms atau chat (hanya melalui teknikblog.com!!)

    * Kami memberi bimbingan sehingga anda berjaya membina blog .com sendiri

    * Maklumat terkini & permasalahan blog dibincang bersama

blog sendiri mudah    Audio Video mengenai blog

cara buat blog

    * Memudahkan anda memahami ebook Panduan Wordpress

    * Memberi penjelasan efektif & jelas

    * Teknik upgrade blog Wordpress anda langkah demi langkah

    * Senarai semak naik taraf (upgrade) blog

teknik blog azahari    Temubual khas bersama Mr. S

* Siapakah Mr S dan bagaimana beliau memanfaatkan blog untuk menjana pendapatan berterusan

* Pengalaman beliau menjana pendapatan dengan Google  Adsense


Teknik yang dipersembahkan di dalam ebook ini adalah mudah diikuti dengan screen shot. Anda akan diajar dari awal sehingga akhir dengan langkah demi langkah.


Berita  Terkini !!

E-book dan video Pakej Kit Blogger 1 telah dikemaskini kepada versi terbaru iaitu 2.0. Kandungan telah dikemaskini dan sudah mencecah 110 mukasurat. E-book ini sentiasa dikemaskini bagi memastikan kandungan adalah yang terkini. Anda juga akan mendapat update percuma sekiranya versi terbaru dikeluarkan.

Apa kata mereka yang telah berjaya memiliki blog sendiri ??



"...telah berjaya buat blog sendiri"


buat blog

"Pakej Kit Blogger ini adalah salah satu ebook terbaik yang pernah saya baca. Ia bukan ebook semata-mata tetapi merangkumi semua aspek yang berkaitan.

Saya yang tidak begitu tahu mengenai blog sebelum ini telah berjaya membuat blog sendiri dengan jayanya. Amat istimewa kerana zul memberikan satu link rahsia kepada pembeli."

Bent Daniel



".... Kedua-dua cara amat mudah di fahami..."

cara buat blog"Buku digital yang mudah diikuti dan senang di fahami. Ia mengajar 2 cara. Kedua-dua cara amat mudah di fahami. Langkah demi langkah yang di nyatakan dalam Bahasa Melayu dan sedikit istilah Inggeris yang mudah..

Tidak susah pun. Sesiapa yang tidak tahu macam mana nak guna Wordpress (macam saya) pun boleh buat. Cubalah baca hari ini dan anda akan rasa apa yang saya rasa.

Terima kasih Zulfadli a.k.a smartusaha kerana menghasil buku digital yang bermutu sebegini. Ia banyak banyak membantu saya. "

Badruzamani Bin Azmi
http://www.badruzamani.org



"...hanya perlu ikut panduan langkah demi langkah!"


bina blog sendiri

"Jika anda berminat untuk menghasilkan blog laman web menggunakan wordpress, ebook ini saya cadangkan untuk anda. Anda tidak perlu bersusah payah, hanya perlu ikut panduan langkah demi langkah yang diberi.

Hasilnya begitu sempurna. Saya jamin 100% anda tidak menyesal membeli ebook terbitan SmartZul ini."

Jebat Abd. Kadir
http://mesrainternet.com/blog



"Tak Tahu Teknikal, Tapi Boleh Bina Blog..."

"Selalu sangat membaca blog orang lain menjadikan saya bersemangat untuk mempunyai blog sendiri. Tapi bagaimana dan dimana nak mula, bab  teknikal IT ni saya memang tak tahu langsung.

Tetapi apabila bertemu dengan Ebook Panduan Asas Membina Blog (hanya dengan melihat perkataan Membina Blog), tanpa berlengah lagi saya terus membuat pesanan walaupun tidak mengetahui apa itu Wordpress dan yang lebih menarik adalah ia dalam bahasa yang mudah difahami iaitu Bahasa Malaysia.

Dilengkapi dengan Pelan Tindakan, cara mendapatkan domain dan hosting, audio dan video untuk lebih memudahkan pemahaman dan yang paling saya kagumi adalah SUPPORT ONE-TO-ONE di forum khas untuk pembeli Kit Blogger ini. Terima kasih kepada Smartzul kerana memberi saya peluang untuk merasai sendiri pengalaman berblog ini."

Leeza Ismail
http://www.mymumbiz.com



Ingin mendapatkannya sekarang juga?

Klik di sini untuk membuat pesanan




"...pada mulanya tidak tahu membina blog"

"Saya ingin mengucapkan terima kasih pada e-book Panduan Asas Membina Blog Wordpress dan penulisnya Mohd Zulfadli (SmartZul). Dengan panduan e-book serta tunjuk ajar yang diberikan dapat juga saya menyiapkan dan menghasilkan blog. 

Terus terang saya katakan, saya pada mulanya tidak tahu membina blog, kemudian saya beli e-book zul ini dan baru saya faham cara menghasilkan blog sendiri.."

Azrien Asnaf a.k.a Pak_Aen
http://www.azumass.com/blog



"Semuanya terjawab setelah memiliki ebook ini"

Tiga bulan yang lepas, hati saya tertanya-tanya macam mana nak buat blog yang menarik perhatian ramai dan penuh dengan maklumat terkini, namun semuanya terjawab setelah memiliki ebook ini. Pastikan anda membuat pilihan bijak dengan memiliki ebook smartzul ini." 

Mohd Hapisol



"Bermula dengan ZERO"

cara buat blog mudah"Saya bermula dengan ZERO, namun kini saya berbangga dengan blog saya sendiri" Sebelum ini memang saya berangan-angan untuk memiliki blog sendiri kerana dalam perniagaan adalah tidak profesional sekiranya menggunakan blog percuma. Anda tidak akan rasa rugi kerana anda akan mendapat 'Support' daripada SmartZul melalui laman web khas. Jadi, jangan ragu-ragu lagi untuk memiliki ebook ini sekiranya anda mahu menjadi USAHAWAN PROFESIONAL.

Mohd Rozmie a.k.a JimieRay
www.jimieray.com/blog



"Ruangan support yang disediakan sangat membantu!"

cara  teknik buat blog"Dulu saya rasa susahnya hendak membina blog dot com sendiri dan rasa macam kerdil sangat dan tak mungkin saya mampu membuatnya sendiri. Malah bila membaca blog-blog orang lain (blog domain sendiri) rasa-rasanya seperti dah ketinggalan zaman.

Rupanya saya silap. Peluang masih cerah. Secara kebetulan saya telah memulakan perniagaan Internet jadi ketika itu saya cuba install sendiri blog saya, namun masih banyak yang tidak lengkap. Dalam masa yang sama, muncul Kit Blogger versi kedua. Tanpa membuang masa saya terus memilikinya dan kini blog saya sentiasa diupgrade dari semasa ke semasa dengan panduan tersebut.

Ruangan support yang disediakan sangat membantu! Alhamdulilah, satu kepuasan wujud apabila telah memiliki blog dot.com sendiri. Anda bila lagi? Jangan tunggu lama-lama, nanti domain anda dikebas orang". 

Norazlina Ramdzan
http://forum.wanitaniaga.com



 Apakah faedah kepada anda ??

  • Membina kredibiliti bagi kepakaran anda

  • Mendapat trafik/pengunjung "percuma" ke  laman web perniagaan anda

  • Berkomunikasi dengan rakan/pelanggan anda

  • Mempromosi perniagaan internet secara berkesan

  • Menjimatkan wang & masa

  • Menambah rangkaian / network melalui blog


 Fakta : Tahukah anda ?

blog malaysia
Penggunaan blog khususnya di Malaysia masih di tahap awal dan smartusaha.com merupakan perintis penggunaan blog khususnya dalam bidang perniagaan dan pemasaran internet. Namun, hari demi hari, bilangan blog semakin meningkat.


Orang yang lambat bertindak untuk memiliki blog dot com sendiri kelak agak sukar untuk menembusi pasaran di internet kerana di waktu itu begitu banyak persaingan termasuk kadar pemilikan nama domain yang amat pantas.

Nama domain pilihan anda mungkin akan diambil orang. Jika anda bermula sekarang, anda akan
mendapat hasilnya sepertimana yang saya rasai sekarang. Dengan blog sendiri (bukan blog percuma!), anda akan membina satu tapak yang kukuh dalam perniagaan dan strategi pemasaran anda! Malah blog juga amat sesuai untuk mereka yang tidak mahu dan tahu membina laman web statik.
Ia amat mudah untuk digunakan..

Jangan biarkan nama blog yang anda idamkan dimiliki orang lain.
Dapatkan e-book ini dan mula membina blog .com anda sendiri sekarangi !!

 Anda perlu bertindak sekarang !

Adakah anda hanya berdiam diri sahaja dan membiarkan nama ..com yang anda idamkan diambil orang?
Adakah anda hanya melihat kejayaan orang lain tanpa anda berbuat apa-apa?
Adakah anda ingin mengembangkan "networking" anda di internet ?

Oleh itu, bertindaklah sekarang juga. Dapatkan Pakej Kit Blogger 1 sekarang dan anda boleh terus membina blog anda secepat mungkin. Klik Di Sini  untuk mendapatkannya.

 Jaminan khas dari TeknikBlog.com

cara mudah blog sendiriDengan pembelian Pakej Kit Blogger 1, kami memberi jaminan kepada anda seperti berikut :-

  • Anda akan dibimbing sehingga anda berjaya  menghasilkan blog anda sendiri

  • Bantuan secara terus dengan saya sekiranya anda memerlukan bantuan one-to-one

  • Harga yang anda bayar amat berbaloi dengan apa yang anda dapat

  • Jaminan pengembalian wang 30 hari (rujuk terma & syarat di sini)





"Kandungannya yang terlalu lengkap"

cara mudah buat blog sendiri

“Biar saya berkata jujur. Sesungguhnya kali pertama saya mendapat ebook BloggingSteps ini secara keseluruhannya adalah secara PERCUMA dari Zul SmartUsaha sendiri untuk direview.

Saya mengambil beberapa hari untuk membaca pengisiannya kerana kandungannya yang terlalu lengkap. Impression pertama saya, BANYAKNYA BENDA! Tidak seperti ebook-ebook separa-lengkap mat salleh berkaitan blogging yang pernah saya baca.

Beberapa hari kemudian, setelah habis membaca dan meneliti kandungan Ebook BloggingSteps ini, saya segera MEMBAYAR Zul dengan duit saya sendiri semata-mata kerana saya ingin mendapat semua faedah sebagai pelanggan Zul! Ya, saya membayar walaupun saya dapat percuma. It’s that good and comprehensive!

Jika anda belum mempunyai blog, atau ingin mengupah orang untuk buat blog, atau mempertimbangkan untuk mendapatkan buku panduan blog mat salleh, berhenti. Dapatkan ebook ini dahulu. Anda tidak akan menyesal.

Saya jamin.

Sabri SaifulSham
www.saifulsham.com
"We Care, We Give & We Share”





Ya Azahari, saya ingin dapatkan pakej ini sekarang juga !

Klik di sini sekarang untuk membeli

Beli sekarang walaupun pada jam 2.00 pagi!

[ Pembelian anda melalui proses yang selamat ] 




Buatlah pesanan sekarang juga agar tidak terlepas bonus terhad tersebut !!

Usah berlengah lagi, dapatkan Pakej Ebook ini sekarang dan mula membuat blog anda secepat mungkin.

Masa anda amat bernilai !!!

Dapatkan Pakej Kit Blogger 1 ini Sekarang!

Ikhlas,
MOHD ZULFADLI (Penulis) & AZAHARI (Reseller Berdaftar) 

cara buat blog sendiri

Azahari Waid
http://www.TeknikBlog.com
http://www.azahari.com


Lawati Blog PanduanWordpress:-
http://Panduan.TeknikBlog.com/



*Azahari Waid merupakan reseller berdaftar untuk ebook "Panduan Asas Wordpress". Anda akan mendapat bantuan/support terus dari saya dan segala permasalahan akan cuba diselesaikan bersama bagi memudahkan anda. Saya telah berjaya membina lebih 3 Blog Wordpress yang sedia ada dan juga  sedia memberi bantuan kepada anda secara email dan forum. 

PS. Awas! Anda tidak akan berjaya memiliki blog yang memuaskan jika tidak mengikut "Pelan Tindakan" yang disertakan bersama dengan Pakej Ebook ini. Pelan Tindakan tersebut adalah berdasarkan pengalaman saya sendiri dan kajian intensif yang saya lakukan.

PPS. Anda hanya boleh mendapatkan Pakej Ebook ini melalui laman web penerbit ebook ini atau melalui reseller yang sah sahaja. Jika anda didapati mendapatkan pakej ebook ini melalui cara yang haram (illegal), tindakan tegas akan diambil dan menyenarai-hitamkan nama anda selamanya tanpa sebarang tolak-ansur. Dapatkan secara sah di sini untuk mendapat kelebihan-kelebihan yang telah dinyatakan.

PPPS. Siri 1 Kit Blogger ini sarat dengan perkara asas tetapi penting yang perlu anda ketahui untuk turut serta di dalam arena 'blogging'. Tanpa asas yang kukuh, anda akan kecundang. Dapatkan pakej ini dengan segera.